tiistai 13. kesäkuuta 2017

Belgen versio

Päädyin myöhään illalla syömään Belge Bar&Bistroon Helsingissä. Nimikin ei vain vihjaa, vaan kertoo suoraan, että kyse on belgialaistyyppisestä paikasta. Tätä toteutetaan ennen kaikkea olutlistalla, siis belgialaistyyppisyyttä. Vierailuiltana sitä vähennettiin paikalla olleella DJ:lla, jonka tehtävänä oli soittaa samaa rumpurytmiä päälle liimatuilla vinkaisuilla. Toivottavasti eivät kaverille ainakaan paljoa maksaneet.

Suomalaisen belgialaistyyppisen olutravintolan näkemys.
Pisteitä voi antaa siitäkin, että paikka on ollut olemassa jo pitkään, ainakin verrattuna siihen kuinka äkkiä ravintoloita nykyään syntyy ja häviää. Minulle tämä oli aikanaan yksi suosikkipaikka illan istumiseen. Ehdottomia pisteitä myös ruokalistoista tai pikemminkin siitä, että ne tulevat Tintti-albumien välissä.

Harmi vain, että albumitkin kerätään pois tilauksen yhteydessä. Olisi sen ehkä saanut kysymällä takaisin, mutta se ei seurassa syödessä ole se mielekkäin vaihtoehto.

Leivän rakenne ei vakuuta. 
Tunnustan, että sisään kävellessä mielessä vilkkui simpukkakattila. Tutkivana ihmisenä päädyin kuitenkin tilaamaan klubileivän, kun vähän jopa yllätyksekseni sen listalta löysin.

Ensimmäinen kritiikki kohdistuu leipään. Se on kuitenkin ensiarvoisen oleellinen osa kokonaisuutta. Belgessä on lähdetty kokeelliselle linjalle, ja paketti on kasattu jonkinlaisen maalaisleivän tai sen tyyppisen sisään.

Virhe. Leipä ei selvästikään ole paahtunut kunnolla ja se oli rakenteeltaan hieman epäilyttävä. Sellainen mureneva sen sijaan, että
olisi ollut rapean jämäkkä. En vastusta kokeiluita, mutta tämä ei kyllä toiminut.


Ehkä munkit kyllästyivät viiniin, kun vehnä-
oluen kehittivät?
Pekoni oli hyvin paistettua ja mukavan suolaista. Kana oli vähän kuivaa ja majoneesi jäi vähän vaisuksi. Yllättävää kyllä, näistä kritiikin kohteista huolimatta annos onnistui olemaan ihan
syötävä.

Ei kuitenkaan tunnu olevan erityistä syytä seuraavalla vierailukerralla vaihtaa niitä simpukoita klubileipään.

Ja ruokajuomana tällä kertaa munkkien ehkä taivaalliseen näkyyn perustunut innovaatio vuoden 1445 paikkeilta. Hoegaardenin vehnäoluen resepti on nimittäin niiltä paikkeilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti